Arbetslösheten fortsätter sjunka i Solna – igen!

Arbetslösheten i Solna sjunker ytterligare. Under april var den öppna arbetslösheten i Solna  2,2 procent. Även siffrorna för ungdomar och utrikes födda pekar nedåt.

För ungdomar mellan 18-24 år var endast 89 personer inskrivna på arbetsförmedlingen vilket motsvarar 1,5 %, vilket är en minskning med 0,1 % sedan föregående månad. Räknar man in de som går i program med aktivitetsstöd blir arbetslösheten 3,1 % vilket skall jämföras med riket som helthet, 9,2 %.

Arbetslösheten bland  utrikes födda i Solna sjönk under april från 3,9 % till 3,7 %. Därtill deltog 1,9 % i program med aktivitetsstöd och då blir arbetslösheten för riket 11,8 %.

Det är väldigt bra att arbetsmarknaden utvecklas positivt hela tiden och särskilt bra är det att Solna har en sensationellt låg arbetslöshet för ungdomar och invandrare. Det ger dem stora förutsättningar inför framtiden.

Läs mer på Solna stads webbplats.

Ett svar till “Arbetslösheten fortsätter sjunka i Solna – igen!

  1. arbetslöshet är ett mycket farligt tillstånd-det räcker med några veckor-man måste alltid TILLHÖRA något-plus det givna att man måste tjäna pengar till sin försörjning. AMS har varit otroligt släpphänta-så var det inte förr-då var AMS mycket skickliga-skulle jag vilja påstå?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s