Göteborg vill bli ett lika betydande filmcentrum som Stockholm.

Av en händelse råkade jag läsa en debattartikel i Göteborgs-Posten av de tre ledande moderata kulturpolitikerna i Göteborg: Cecilia Magnusson, Kristina Tharing och Henrik Ekelund. De anser att Göteborg har goda möjligheter att bli ett minst lika betydande filmcentrum som Stockholm är i dag men anser att den  styrande rödgröna majoriteten i Göteborg inte gör tillräckligt för att utveckla och stödja filmen. Även om inte all bakgrundsbeskrivning stämmer i artikeln gör de tre debattörerna en riktig analys i att det krävs en vilja och förståelse från politiskt håll för att lyckas samt att det krävs ett bra samarbete mellan de parter som berörs av filminspelningar. Det var därför Solna stad, Botkyrka och Region Örebro samt företrädare för branschen FAS (Filmallians i Stockholm-Mälardalen) gemensamt gick i hop och bildade Filmregion Stockholm-Mälardalen för knappt fyra år sedan och i dag har fler kommuner anslutit sig till organisationen, bl a Stockholm stad.

Det är mycket intressant att politiker från Göteborg  uppmärksammar att Filmregion Stockholm-Mälardalen i samarbete med berörda kommuner och filmbranschen på knappt fyra år lyft upp vår region till ”ett betydande filmcentrum” trots en stark konkurrens såväl inom som utom landet. Det är en bekräftelse på att det vi har gjort är rätt.

De tre moderaterna har följande befattningar: Cecilia Magnusson är riksdagsledamot  och gruppledare för moderaterna i kulturutskottet, Kristina Tharing är vice ordförande i kulturnämnden i Göteborg och Henrik Ekelund är ledamot i Västra Götalandsregionens kulturnämnd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s