SM-finalen i Bandy spelas på Swedbank Arena.

Bilden visar den nya Arenan under byggnation

Svenska Bandyförbundet har beslutat att SM-finalerna i bandy fr o m 2013 skall spelas på Swedbank Arena i Solna. Det är ett mycket glädjande beslut att Arenan i hård konkurrens har fått bandysportens förtroende att arrangera bandyfinalerna. Bandyn har kommit tillbaka till Solna efter 101 år. 1912 spelades bandyfinalen på Råstasjön. För Swedbank Arena och Solna är detta ett oerhört viktigt beslut. Det visar att den nya Arenan har förutsättningar att inte bara få SM-finalerna i bandy utan även kommer att vara konkurrenskraftiga i fråga om andra stora arrangemang.

De faktor som verkar ha påverkat beslutet att välja Swedbank Arena är följande:

1. SM-finalerna kan spelas inomhus och därmed locka mer publik,  ger större intäkter och därmed en bättre ekonomi för evenemanget.

2. Mycket bra kommunikationer. Järnväg, pendeltåg, bussar, tvärspårvagn och tunnelbana i närheten. Det finns möjligheter att specialbeställa tåg som lämnar och hämtar passagerare vid Solna station. Direkttåg kan komma från Karlstad(Oslo), Göteborg, Malmö (Köpenhamn), Dalarna eller Norrland. Nära till Arlanda och Bromma. Kring Arenan finns restauranter, affärer, hotell och i närheten ytterligare fyra hotell och i framtiden kanske ännu fler.

3. Arenan har haft bra idéer kring marknadsföring och kringaktiviteter.

4. Storleken på Arenan. Swedbank Arena kan ta 50.000 personer vid bandy. Stockholmsarenan kan bara ta 30.000. Det har nog haft en stor betydelse för beslutet. De senaste åren har bandypubliken uppgått till 20.000-25.000 personer per match. Spelas den inomhus och med lag med många supportrar kan mycket väl publiksiffran bli en bra bit över 40.000 personer och då är helt enkelt Stockholmsarenan för liten.

Det som är särskilt intressant är att Swedbank Arena har betydligt bättre kommunikationer (speciellt järnväg), restauranter och affärer runt Arenan som ger den en trevlig inramning samt att Arenan är betydligt större än Stockholmsarenan. Storleken innebär att Arenan  kan bli betydligt mer ekonomiskt konkurrenskraftig. På alla dessa punkter är Swedbank Arena outstanding.

Annonser

2 responses to “SM-finalen i Bandy spelas på Swedbank Arena.

  1. Jättebra för Solna Stad att stora idrotts- och andra events förläggs till Swedbank Arena och soliga Solna.
    Stockholm Horse Show, Holiday on Ice, NBA match i basket, Monster truckar och sprintlopp på skidor är andra möjligheter på Swedbank….
    Heja Solna!

  2. Pingback: SM-finalen i bandy borde spelas inomhus på Swedbank Arena (Friends Arena)i Solna |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s