Kontorshus blir hyresrätter i Huvudsta

Alphyddevägen efter ombyggnad.Ett kontorshus som inte motsvarar dagens krav på lokalutformning byggs om till 116 hyresrätter, varav många kommer att vara en- och tvårumslägenheter. Huset ligger på Anderstopsvägen i närheten av Huvudsta Centrum. Det är fastighetsägaren Alecta som i samarbete med Wåhlin fastigheter genomför ombyggnationen.

I Solna byggs det många nya moderna kontor. Efterfrågan är stor. Men samtidigt visar det sig mycket svårt att hyra äldre  kontor som inte motsvarar dagens krav på kontor. De kan ha planlösningar som är svåra att anpassa, ligga isolerat i förhållande till andra kontor eller kollektivtrafik. Detta är det tredje större kontorshuset i staden som omvandlas till bostäder under de senaste åren. Projekten är  lätta att handlägga och tar oftast kort tid att formellt hantera i stadsbyggnadsnämnden då de boende i närheten oftast är väldigt positiva till omvandlingen till bostäder. Till detta skall lägga att många affärslokaler som ligger på smågator vid sidan av trafikerade vägar eller gångstråk också omvandlas till bostäder.

Det är mycket bra att gamla omoderna kontorshus byggs om till bostäder. Det ger många nya lägenheter utan en kvadratmeter ny mark tas i anspråk. I det här fallet känns det särskilt bra då det bli nya hyresrätter, varav ovanligt många smålägenheter . För oss liberaler är det angeläget att det byggs såväl bostads- som hyresrätter. Det ökar valfriheten och många människor vill inte eller kan inte binda pengar i en bostad. Det är därför vi även stödjer bostadsstiftelsen Signalistens planer på att bygga 1000 nya lägenheter i Solna de kommande åren. Signalisten har byggt lägenheter i Järvastaden och just nu pågår det byggnation av nya lägenheter i kv Turkosen i närheten av Solna centrum. Bolaget planerar för att bygga nya lägenheter i bla Huvudsta, Råsunda, Bagartorp och Bergshamra.

Tillägg 13-02-03. Det kommer nu att bli 110 hyreslägenheter inklusive ett gruppboende och 8 ägarlägenheter(radhus) på taket. Läs mer i fastighetsnytt.

9 svar till “Kontorshus blir hyresrätter i Huvudsta

  1. Mycket bra!

    Det tycker jag särskilt med tanke på att detta ger ett mycket välbehövligt tillskott på ett område där efterfrågan är väldigt stor – nämligen bland studenter.

  2. Hur blir det med parkeringsplatser för de 116 nya hyresgästerna? Har någon tänkt på det?

    • Myrtel! Det kommer att finnas gott om parkeringsplatser. Dels framför huset och dels i det befintliga parkeringshuset på Jungfrudansen. Vi kommer att klara kommunens parkeringsnorm på 1,1 p-platser per lägenhet utan några problem.

  3. Ping: Ska vi ända till 35 års ålder bo hemma hos föräldrar? |

  4. Ping: I Solna bygger vi lägenheter och radhus på taken! |

  5. Ping: Hyresrätter och Ägarlägenheter på taket i ett gammalt kontorshus i Solna |

  6. Ping: Varför byggs det så få ägarlägenheter! |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s