Oseriös kampanj mot tvärspårvagnen av socialdemokraterna i Solna

Socialdemokraterna i Solna fortsätter att sprida felaktiga uppgifter om tvärbanans dragning mellan Solna Centrum och Solna station trots att de efter debatten i massmedia borde förstått att de har fel på flera punkter.  Bilden ovan visar en av de banderoller som socialdemokraterna hängde upp under sin kampanj i december. Banderollen hängde vid undergången mellan Solna C och  fotbollsstadion. En undergång som inte skall stängas. När detta skrivs den 2 januari kan man fortfarande läsa på Socialdemokraternas hemsida att ”Fem av sex- och gångtunnlar stängs och ersätts av – två övergångsställen” Sanningen är att det endast är en gångtunnel som stängs, den vid Kruthusbacken. Jag förstår att socialdemokraterna är desperata efter att förlorat kommunalvalet i Solna fyra gånger på raken.  Men den här kampanjen slår alla rekord.

Vill du se hur det blir i framtiden kan du gå in på Solna stads hemsida

Johanna Graf säger på socialdemokraternas hemsida att en möjlighet är att ha Frösundaleden som en normal stadsgata med blandtrafik. Intressant förslag från (S). Avsmalningarna av vägarna i Huvudsta som man först var för och när de började genomföras hux flux blev emot. Syftet är att göra om Huvudstas gator från stadsmotorvägar till stadsgator. Samma åtgärd vill man nu genomföra på Frösundaleden. Det intressanta är att de kan tänka sig att köra spårvagnen i blandtrafik. Det skulle leda till ökade säkerhetsproblem, men framförallt minskar det kraftigt spårvägens möjlighet att på ett snabbt sätt komma fram utan att behöva utnyttja samma vägbana  som bilarna. Det innebär att det inte blir frågan om snabb spårbunden trafik utan spårvagnen kommer att få samma framkomlighetsproblem som bilarna. Det är inte att bygga för framtiden.

4 svar till “Oseriös kampanj mot tvärspårvagnen av socialdemokraterna i Solna

  1. Folkpartiväljare

    När socialdemokraterna förstått att de inte kan vinna Solnas väljare med den egna politiken har de nu bytt strategi – nu är det dubbelspel, halvsanningar och rena lögner som gäller. Svårt och tro att den nya strategin går hem hos Solnaborna. Socialdemokratern devalverar sin egen trovärdighet och framstår som en omöjlig samarbetspartner. Heder åt de andra rödgröna oppostionspartierna som inte spelar med i det spelet.

  2. Mönstret känns igen från hur (S) agerat i frågan om Solnas politikerarvoden. Något jag bloggat om vid ett par tillfällen här: http://frosundaliberalen.wordpress.com/2010/12/22/i-mandags-fick-vi-se-akt-ii-i-den-teater-s-satter-upp-har-i-solna/

  3. Ping: Dubbelspel av socialdemokraterna om den nya tvärspårvägen |

  4. Ping: KF har antagit detaljplanen för tvärspårvägen, etappen Solna Centrum till Solna station. |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s