Oppositionen stoppar utbyggnaden av förskoleplatser av ideologiska skäl

Vid senaste fullmäktige skulle beslut tas om att  sälja ett markområde i den nya stadsdelen Ulriksdal till Pysslingen som skall bygga en ny förskola med 120 platser. Oppositionen återremitterade ärendet tillbaka till kommunstyrelsen under förevändning att de ansåg att priset var för lågt och att det kunde anses vara gynnande av enskild näringsidkare. På vilket sätt priset var lågt kunde inte oppositionen ange utan det var mer frågan om tyckande från deras sida. Ännu mindre kunde de ge svar på hur detta kunde gynna en  enskild näringsidkare då det står fritt för en kommun att sälja till vem man vill och att lagen om offentlig upphandling inte gäller vid markförsäljning. Till  grund för beslutet låg dessutom en värdering av markområdet.

Återremissen var bara  ett svepskäl för att dölja vad de egentligen vill. De säger nej till  privata alternativ inom förskolan. Det framgår mycket klart av deras reservation i kommunstyrelsen där de skriver.” Vi vill i stället att kommunen behåller marken i kommunal ägo för att i stället arrendera ut marken för drift av förskola, alternativt inrätta en förskola i kommunal regi.” Oppositionens juridiska kunskaper är mycket bristfälliga. Att arrendera ut ett markområde, innebär att bygga ett hus på ofri grund, dvs den som bygger kan inte låna på fastigheten vilket innebär att bygget inte blir av eller att Pysslingen i det här fallet måste låna pengar till oförmånliga villkor. Ett arrende kan sägas upp och det innebär en ytterligare osäkerhet för den som skall bygga ett nytt hus.

Återremissen innebär att ärendet försenas, kanske i flera månader, och det innebär i sin tur att de nya förskoleplatserna i Ulriksdal försenas och föräldrar som står i kö till förskoleplatser inte kommer att få det när de önskar detta.

De stora förlorarna är inte SolnaAlliansen utan Solnas barnfamiljer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s