Snön är här och även snöröjningen!

Förra året fick Solna stads snöröjning stark kritik från medborgarna. Och kritiken var fullt berättigad. Det var svårt för såväl fotgängare, cyklister och bilister att ta sig fram på stadens gator och trottoarer. Den stora missen som gjordes var att utgå i från att snön bara ligger några dagar sen töar den bort. Så såg ju inte vintern ut utan det var minusgrader i över två månader från slutet av december och en bit in i mars med bara någon enstaka dag med plusgrader.

I år gör vi på ett helt annat sätt. Vi utgår helt enkelt från att det blir en riktig vinter och hitintills har strategin varit rätt. Snön kom under novembers senare del  och har legat kvar sedan dess och  nästan varje dag har det varit några minusgrader.

I år har klagomålen varit betydligt färre. Det är främst cyklister som har synpunkter och det får vi titta på särskilt. Jag har själv varit ute en kväll i förra veckan och gått runt i några stadsdelar och i går och i dag, onsdag morgon, kollade jag hur tisdagens servicedag hade fungerat. Det såg väldigt bra ut och snöröjningen hade lyckats snöröja  även på ställen där det stod flera bilar parkerade i går på morgonen. Det är annars ett stort problem med bilar som står kvar på servicedagarna. På vissa trottoarer är det dock halt och vår halkbekämpning måste bli bättre.

I morgon blir det dock en stor utmaning då mycket snö förväntas komma in över vårt område. Då kan säkert en del problem uppstå. Vi har endast servicedag en dag i månaden på vissa parkeringsplatser och därför har vissa sträckor inte haft någon servicedag sedan snön föll. Med mer snö kan det bli tufft på vissa ställen. Så vi får hoppas att snöröjningen är på allerten och ända lyckats se till att våra gator och trottoarer ser bra ut efter nästa snöfall. Och – snöröjningen – glöm inte att sanda efteråt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s