Omvald som stadsbyggnadskommunalråd i Solna – mina viktiga frågor de kommande åren.

I måndags fick jag förnyat förtroende som  stadsbyggnadskommunalråd i Solna och även som 1:e vice ordförande i kommunstyelsen. Det är en mycket intressant uppgift att vara ordförande i stadsbyggnadsnämnden. En nämnd som har en avgörande roll för hur Solna utvecklas. Det kommer att vara en mycket spännande period i Solna de kommande fyra åren med många viktiga frågor som skall lösas och som har en avgörande betydelse för Solnas framtid. Det är utmaningarna som gör arbetet som stadsbyggnadskommunalråd intressant.

Här listar jag de viktigaste frågorna för mig att driva under mandatperioden 2010-2014 är. De är ej rangordnade i prioritetsordning och inte heltäckande då jag främst har koncentrerat mig på de frågor där jag direkt kan påverka politiken genom mina olika uppdrag.

 1. Rusta upp våra skolor – en bra skolmiljö är en förutsättning för kunskap och lärande. Alliansen vill fördubbla satsningen under mandatperioden på att rusta Solnas skolor och dessutom bygga ut Bagartorpsskolan.
 2. Bygg fler förskolor. Det flyttar många barnfamiljer till Solna. Därför är det oerhört viktigt att vi klarar av att bygga många nya förskolor under de kommande åren.
 3. Satsa på Solnas parker. Bevara och utveckla stadens grönområden när staden växer. Det ska vara rent och snyggt, vi behöver en stadsträdgårdsmästare som tar ett helhetsgrepp över stadens grönområden, parker, gatumiljön och även jobbar med det gröna i våra nya stadsdelar.
 4. Bygg ett Kulturhus – en samlingsplats för alla med en skjuts åt kulturlivet.
 5. Bygg med en mix av bostäder – här ska finnas boende för alla skeenden i livet. Det känns angeläget att vi bygger fler studentbostäder, trygghetsboenden och det skulle vara intressant att färdigställa ett projekt som är riktat mot ungdomar.
 6. Gör Vasalundshallen till ett centrum för inomhusidrott i Solna när badet flyttar till Frösunda.
 7. Skapa ett centrum för idrott i norra Solna i Järvastaden med fotbollsplan, multihall och tennisbanor. Gör klart Bergshamra IP.
 8. Överjärva Gård. Vi måste se till att Överjärva får en möjlighet att långsiktigt utvecklas på ett bra sätt. 
 9. Bygga en simhall i Frösunda.
 10. Föregångskommun inom miljöområdet. Vi är bra men kan bli mycket bättre. Viktiga frågor är avfallsfrågor, energiproduktion – och energieffektivisering, kommunikationer samt bullar och avgaser.
 11. Att bygga färdigt våra utbyggnadsområden, Nationalarenan och Nya Karolinska sjukhuset.
 12. Utbyggnaden av kollektivtrafiken är viktig i en stad som växer fort. Tvärspårvagnsutbyggnaden till Solna station tuffar på men en lösning måste till för att förbättra kollektivtrafiken till Karolinska.
 13. Fortsätta Solna framgångsrika jämställdhets- och integrationsarbete.
 14. Se till att Stockholm-Mälardalen blir en framgångsrik filmregion med Solna som pådrivande  aktör. 
 15. Bevara låg skatt – och en bra kommunal service

Annonser

4 responses to “Omvald som stadsbyggnadskommunalråd i Solna – mina viktiga frågor de kommande åren.

 1. Hej!
  Som du förstår så låter kulturhusbygge oerhört inspirerande, men även flera andra punkter! Heja, hej!

 2. Också jag har stora förväntningar på detta kulturhus. Glad är jag för att miljön ”Slaktarbacken” då kommer att bli möjlig för rekreation för oss alla Solnabor.
  Och just kulturhuset hoppas jag planeras bli en mötesplats för såväl ung som – ja – gammal!

 3. Glöm inte den bedrövliga genomfartstrafiken i Solna som förpestar vardagen för många invånare dels genom dels sina avgaser, dels genom att man inte kan använda sin bil när den som bäst behövs. Det räcker inte att hänvisa till en tunnel som dröjer många år. Läs bl.a. de allt argare insändarna i Mitt-i Solna. Om inte detta problem åtgärdas före nästa val så ligger vi illa till.
  Heja Solna-Alliansen!

 4. Vårt område Jungfrudansen tycks vara Solna kommuns sorgebarn när det gäller skötseln av grönområden. Nyårsfirandeskräp med champagneflaskor och mycket annat brukar få ligga kvar vid trottoarkanterna till april-maj, runt de dyra designade papperskorgarna ligger ofta avfallet i en ring på marken eftersom ingen kommer och tömmer, till exempel. Hur blir det nu: Vivaldi/Samhall ska tydligen inte utföra skötseln längre, vilket företag blir det i stället? Hoppas det blir folk med yrkeskunnande! Och att att kommunens ansvariga börjar kontrollera att arbetsuppgifterna verkligen blir utförda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s