Alla partiers väljare vill ha förbifarten – varför skall vi då folkomrösta?

I går redovisade DN/Synovates en undersökning av hur väljarna i Stockholm stad ställer sig till Förbifarten. Det var ett entydigt svar. Det finns en betydande majoritet i alla partier som vill bygga förbifarten. Mest positiva till förbifarten är moderata väljare (92 %) och folkpartiväljare  där 87%   är för. Det anmärkningsvärda är att även bland Vänsterpartiets och Miljöpartiets väljare finns det en klar majoritet för. 50 respektive 48 % medan 23 respektive 34 % är emot. Alltså – en betryggande majoriet  även i dessa partier.

Varför skall vi då genomföra en folkomröstning? Inte för att lyssna på folket. Utan det är ett sätt att lösa motsättningarna inom de rödgröna. Socialdemokraterna är för bygget och V och MP är emot. En typ av folkomröstningar som aldrig borde genomföras.

De rödgröna tänker dessutom att frågeställningen skall vara Ja, till förbifarten eller Ja, till utbyggnad av kollektivtrafiken. En fullständigt felaktig frågeställning. Det är ju inte en fråga om antingen eller utan en fråga om både ock. De allra flesta väljarna ser ingen motsatsställning

Förbifartens vare eller icke vara är en ödesfråga för Solna och Solnaborna. I dag går Förbifarten genom Solna. Det är Frösundaleden som är Förbifarten i dag. Skall du åka från nordostsektorn till Västerort/Ekerö är alternativet att ta vägen genom Solna.  I dag passerar 130.000 bilar förbi Järvakrog. Om inte Förbifarten byggs så kommer det att passera 200.000 bilar vid Järvakorg 2035 enligt Vägverkets undersökning om E 4 Förbifart Stockholm. Och då blir det totalt kaos i Solna. Då blir det inte bara köer i rusningstid på Uppsalavägen/Bergshamravägen  utan under större delen av dygnets ljusa timmar.

Att i det perspektivet genomföra en folkomröstning för att lösa en intern konflikt inom de rödgröna innebär bara förseningar. Och det är Solnaborna som får betala priset.

One response to “Alla partiers väljare vill ha förbifarten – varför skall vi då folkomrösta?

  1. det här med folkomröstningar får inte bli en fluga-det kostar massor-är gudskelov inte bindande-som god liberal anser jag att majoriteten alltid har fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s