Stadsmiljöpriset 2010

Ett bostadshus, en lekpark och ett upprustat kontorshus ställs mot varandra i kampen om Solna stads stadsmiljöpris 2010. Vinnaren kommer att utses på Solnadagen den 11 september.

Priset delades ut för första gången 1998. Priset kan gå till en byggnad eller anläggning som har förskönat stads- eller landskapsbilden. Priset har under åren delats ut till många byggnader som visar på hur det i  vissa fall med enkla  medel går att försköna Solna. Bra exempel under åren är Ulbrichtmuren (ett bostadshus) vid hörnet Ankdamsgatan/Huvudstagatan, Stora Frösunda herrgård, upprustningen av Hagaforum och Filmstaden för att bara nämna några av årens vinnare. 

Det delas inte ut många arkitekturpris i Sverige. Så Solnas stadsmiljöpris uppmärksammas långt utanför stadens gränser. De fastighetsägare som får priset använder det på olika sätt i marknadsföringen av byggnaden och sitt företag. Det har blivit ett prestigepris som sporrar byggherrarna till att skapa bra hus och anläggningar som förskönar stadsbilden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinnaren av 2009 års stadsmiljöpris blev bostadshuset i kvarteret Tigern på Huvudstagatan 13.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s