Solna andrahandsval hos lärarstudenter. Stockholm i topp.

När Universum under hösten 2013 intervjuade 850 förskollärar- och lärarstudenter i länet uppgav 42 procent att de såg Solna stad som en attraktiv arbetsgivare. Solna kom som stark två efter den populäraste kommunen Stockholm. Grattis till förstaplatsen skolborgarrådet Lotta Edholm(FP).

Jag tycker att det är ett bra resultat även om det är en bit kvar innan vi når Stockholms nivåer. Vi får dock inte slå oss till ro i Solna. Det finns mycket kvar att göra innan vi kommer till toppen. Arbetsmiljön och den tekniska utrustningen måste bli bättre. Lärarlönerna måste successivt höjas och karriärmöjligheterna bli bättre. Söktrycket måste bli bättre på lärarutbildningen.

Enligt undersökningen är förväntningar på staden som arbetsgivare höga inom en rad områden, till exempel inspirerande skolledning, möjlighet till professionell utveckling, utmanande arbetsuppgifter och goda referenser för framtida karriär. För att attrahera nya lärare och behålla redan anställda är det viktigt att leva upp till dessa förväntningar.

Fakta:
Mest populära kommuner bland studenterna

1. Stockholms stad 87%
2. Solna stad 42%
3. Sundbybergs stad 31%
4. Nacka kommun 29%
5. Huddinge kommun 27%
6. Danderyds kommun 24%
7. Järfälla kommun 22%
8. Sollentuna kommun 20%
9. Botkyrka kommun 18%
9. Tyresö kommun 18%

 

Lämna en kommentar